Днес на път за работа ми изгасна в движение. Нито на газ нито на бензин пали. Бензиновата помпа явно не върти няма ток до свещите. Смених датчик на коляновия вал и ЕКУ-то и няма разлика. Помагайте че няма как да се прибера от работа.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Не пали :( помагайте.
Collapse
X
-
Ами... релетата и бушоните под дебитомера... Там е бушончето за помпата и 2 от релетата са за ЕКУ-то /по спомен/.75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
-
Подай плюс на плюса на бобините. От там ще върне на помпата и другите джунджурии.
Ано не запали-лощо. Ще трябват други методиНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Останових че и ток на дюзите няма. Клоня към някакъв проблем с датчика на коляновия вал или по скоро с окабеляването му от ЕКУ-то. Да не говорим че колата има и ламбда контрол в който половината датчици влизат в него и е нещо страшно.Alfa 155 1.7 TS 8V и една Alfetta GT 1.6 8V и Peugeot 205 1.8D
Comment
-
А той колегата TRENDi...колко е врял и кипял по тая кола, нямаш си на представа.....да го черпиш поне една бира...и слушай старите кучета в раздела...)
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Колеги днеска пак даде фера релето. Гори му бобината на електромагнитна. Започвам да се притеснявам че има някакъв по сериозен проблем. Някакви идеи какво да проверя?Alfa 155 1.7 TS 8V и една Alfetta GT 1.6 8V и Peugeot 205 1.8D
Comment
-
Първоначално публикувано от boro2006 Покажи съобщениеКолеги днеска пак даде фера релето. Гори му бобината на електромагнитна. Започвам да се притеснявам че има някакъв по сериозен проблем. Някакви идеи какво да проверя?
На колко ти зарежда и алтернатора?
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Двете релета които подават ток на електрониката по двигателя. Едното е реле с диод другото е без диод на електромагнитна. Това което е с диод. Мисля че се пада задното. Не съм сигурен обаче понеже газаджиите навремето като са и слагали газовата са изпочупили всички държачи за релета и не знам как точно сочат двете релета.Alfa 155 1.7 TS 8V и една Alfetta GT 1.6 8V и Peugeot 205 1.8D
Comment
-
Първоначално публикувано от boro2006 Покажи съобщениеДвете релета които подават ток на електрониката по двигателя. Едното е реле с диод другото е без диод на електромагнитна. Това което е с диод. Мисля че се пада задното. Не съм сигурен обаче понеже газаджиите навремето като са и слагали газовата са изпочупили всички държачи за релета и не знам как точно сочат двете релета.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Колеги алфисти, помагайте..преди 1 ден запалих без проблем, днес отивам да върша работа, качвам се в колата.. не пали. Вчера сменях лостчето за фаровете и това за чистачките. Възможно ли е от там да съм прецакал нещо, или да е дала на късо някъде ? При завъртане на ключа, колата не прави нищо по-различно от преди, само че вместо да запали от четвърт, продължава да се мъчи. Предположения от какво може да е проблема ?166 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от mirecyt Покажи съобщениеКолеги алфисти, помагайте..преди 1 ден запалих без проблем, днес отивам да върша работа, качвам се в колата.. не пали. Вчера сменях лостчето за фаровете и това за чистачките. Възможно ли е от там да съм прецакал нещо, или да е дала на късо някъде ? При завъртане на ключа, колата не прави нищо по-различно от преди, само че вместо да запали от четвърт, продължава да се мъчи. Предположения от какво може да е проблема ?sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
Comment